FullSizeRender1

Itaallased on teadupärast üsna vabameelsed, kui asi puudutab liikluseeskirjade järgimist, üksteisel naha üle kõrvade tõmbamist või kokkulepitud kellaaegadest kinnipidamist. Kui kõne all on aga söömise või joomisega seotud küsimused, on nad üksmeelselt äärmiselt radikaalsed. Ka kõige paindlikumad neist. Olgu saatus sulle armuline, kui sul peaks näiteks tekkima isu kosutava tassikese cappuccino järele pärast seda, kui kohalik kirikukell on kümme hommikutundi täis paugutanud! Mulle, kes ma võin rahumeeli hommikusöögiks seitsmest jaanalinnumunast kokkuklopitud omletti nosida või kasvõi seakamarat närida (mida ihu ja hing parajasti nõuab, eksole), on sellised piirid puhas ahistamine. Ma olen üritanud antud müsteeriumit lahendada ning leida vastus küsimusele, mispaganapäralt juhtub kl 10:00, et piimakraan resoluutselt kinni keeratakse. Mingit rahuldavat selgitust ma sellele paraku saanud ei ole. Piim olla raske seedida, räägivad nad. Hmmm… Samas näib igati paslik keerata õhtul kell üheksa üks korraliku jalgpalliväljaku suurune pitsa naha vahele ning minna pärast seda sõpradega jäätist sööma (peenemates paikades lisatakse jäätisekuhjale ka vahva vahukooremüts). Kas siin ei valitse mitte mõningane vastuolu? Sestap lähen ma teinekord ja ostan lausa väikese lapsiku kiusu pärast kell kuus või seitse või hoopistükkis kell kaheksa õhtul ühe korraliku cappuccino. Pisas tegutseb õnneks üks tore kohvik, kus keegi ei pöörita silmi või ei huika dramaatiliselt rinnust haarates “Nooooo!”, kui sa suts enne südaööd vahustatud piimaga kohvijooki nõutama lähed. Selles kohvikus valmistab kohvi üks tore väärikas vanuses vunts, kes teab juba ammu, et minule mokkamööda cappuccino sisaldab poco caffè ja molto latte. Kuniks meie koostöö ja teineteisemõistmine meeldivalt jätkuvad, ma oma õhtustest cappuccinodest ei loobu. Nii on.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s